Usilujeme o zdravé mezilidské vztahy na pracovišti. Filantia = filantropie ( láska k člověku) + Arkadia ( bájná země prostá všech intrik)

Nezkrotný testosteron

Vyspal jsem se svojí šéfovou. Kolegové se teď na mě divně dívají a mám pocit, že si o mně za zády povídají, vysmívají se mi. Co mám dělat?

Člověče nešťastná… Doufám, že jste si to užil. Protože v této firmě si už zřejmě nevrznete.

Ano, připravujte se na svůj odchod. Pokud máte silný žaludek, tak vás ještě může spasit obvinění vaší šéfové z „harašení“. Nesvedla nakonec ona vás? To by vám zachránilo krk, ne však respekt vašich kolegů. A tak nakonec stejně odejdete.

V práci trávíme podstatnou část našeho života a každodenního času, a tak není divu, že city vzplanou i na pracovišti. Dle průzkumů se v průměru dva z pěti lidí vyspali s kolegyní či kolegou z práce. To samozřejmě ještě (nebo už) nezpůsobí, že se zamilují, přesto jsem za svou kariéru byl dojatým svědkem řady krásných pracovních partnerství, manželství a rodičovství. Ovšem ať už vztahy, či jen flirty mezi lidmi v řídící linii jsou jednoduše pěkná blbost a prakticky nemají řešení. Kromě svatby.

Proč si o vás kolegové povídají? Jedni se domnívají, že jste vyčůraný a chcete z této situace vytěžit pro sebe výhody. Druzí si myslí, že jste úplný kretén, který včas neutekl a podlehl té vilné fúrii. Třetí jsou přesvědčeni, že kecáte, jen abyste byl zajímavý. Bohužel, nikdo vás nepolituje a to byste si zasloužil ze všeho nejvíc. Neboť vaše šéfová vám taky nebude nekonečně vděčná (je-li vůbec za co). Nikdo na vedoucích pozicích nemá rád kostlivce ve skříni, natož aby mu každý měsíc vyplácel mzdu a minimálně jednou ročně s ním dělal kariérní pohovor. A hlavně – jak jste sám naznačil – ta zpráva je veřejná. Konečně je-li vaše šéfová děvče k světu, pak je tu jistá šance, že už po ní toužil třeba někdo z ředitelství či z „regionu“. Pokud se dozví, že dala přednost vám, zašlápne vás jako švába.

Zhodnoťme si tedy vaše perspektivy: Je větší šance, že se po Kanadském (tedy Světovém) poháru stanete příštím koučem národního hokejového mužstva, než že vás čeká zářivá budoucnost ve stávajícím zaměstnání. V optimistickém scénáři budete za deset let dělat stále tu samou práci, jen budete sedět v tom nejzazším koutě vašeho open space vedle Fleet Managera (rozuměj: vedoucího autodopravy) a budou vás ukazovat novým kolegům jako toho, „kdo ....... naši starou“.

Tak co si vyberete: svatbu, obvinění nebo odchod?