Usilujeme o zdravé mezilidské vztahy na pracovišti. Filantia = filantropie ( láska k člověku) + Arkadia ( bájná země prostá všech intrik)

Blogeři LiveTHEDay

Postavili jsme se svojí Kobře!

LiveTHEDay je projekt, který je logickou a nedílnou součástí celé myšlenky vzniku Nadace Filantia. Bez LiveTHEDay by celé směřování tohoto webu bylo jaksi nedokončené, neúplné.

Smyslem je povzbudit a motivovat lidi, kteří bojují se svou kobrou. Kteří si možná ještě neuvědomují, nebo si začínají uvědomovat, že jejich sebevědomí a přirozená inteligence chřadne díky traumatizujícím a mnohdy těžce ponižujícím pracovním, nebo celkově stresujícím životním podmínkám.  

Kaira, Lenka, Julie, Markéta, Aleš

Něco nás spojilo. Podobné názory, energie, chuť tvořit a risknout to, protože Kdy, když ne teď? Jsme lidé z různých prostředí, rozmanitých oborů, odlišného věku, a přesto je naším společným jmenovatelem jedno, postavili jsme se svojí kobře.

Kobra je pro nás příměr, kterým označujeme bossera, toho, kdo nás ničí, ponižuje, omezuje. Ale zkušenosti naše i ostatních lidí dokazují, že kobru můžeme porazit. Ovšem bez pomoci druhých je to mnohem těžší.

Cílem LiveTHEday je nabízet pomoc prostřednictvím sdílení zkušeností, rady, vytvářením komunity, která si bude vzájemně nápomocná.

"Když jsem čelila bossingu, chyběla mi nejvíc možnost se někomu svěřit, mít se s kým poradit, s něčí pomocí dokázat situaci pochopit. Když to všechno skončilo, strašně mě začalo bavit psaní. Padá to z vás jak mouka do knedlíků, smála se mi Lenka. Ta Lenka, co píše teď svůj vlastní blog. Psaní je terapie a ohromně pomáhá." Julie 

Ptáte se, co nám pomohlo porazit kobru?

  • pojmenovali jsme ji pravým jménem a přestali lhát sami sobě
  • nehledali jsme důvody proč ne, ale způsoby jak ano
  • soustředili jsme se na úctu k sobě samým
  • zahodili jsme stud a sdíleli jsme své pocity, naděje, a také svůj příběh
  • otevřeli jsme svůj osobní prostor novým přátelům
  • hodně času jsme trávili pohybem, svými zájmy a sbírali jsme zážitky

Ano, máme rádi pohyb, zábavu, setkávání s přáteli, protože jedno nejde oddělit od druhého a je to to zásadní a důležité a je potřeba si na to umět najít čas.

S radostí uvítáme Vaše názory a nápady prostřednictvím našeho formuláře. Neváhejte nám posílat i Vaše příspěvky, které rádi zveřejníme v některé z našich rubrik.

Těší se na vás tým LiveTHEday! 

 

Kdo tvoří tým LiveTHEday

Znáte tu hru, co jsme hráli jako děti? Co byste byli, kdybyste byli zvíře, země a věc? Zahrajte si ji s námi:-), je tvořivá. My jsme si ji zahráli a třeba nás díky tomu líp poznáte.

Julie - co by byla kdyby.....? kdyby byla zvíře, byla by lemur - věčně aktivní a společenská. Jako věc by byla Křižíkova fontána, chrlící energii a překvapivá. Jako země by byla Bhútán, shromažďující všechny lidi kolem sebe.

Markéta - co by byla kdyby.....? kdyby byla zvíře, byla by gazela, štíhlá, elegantní a půvabná, nepotřebuje ke svému přežití životy druhých, neútočí, protože nemusí a její instinkty neřídí strach, ale ostražitost. Jako věc by byla inkoustové pero, vytváří slova, věty a příběhy, je nositelem informací, není jen tak pro každého a ne každý to s ním umí. Patří do ruky fajnšmekrům, kteří mají styl a úroveň. Jako město by Amstrdam, nezávislá a za všech okolností v pohodě, navzdory velikosti a významu nepotřebuje machrovat, zdánlivá lenost, za jejímž povrchem pulsuje činorodost a píle a a z rockových klubů se ozývá zvuk bicích.

Lenka - co by byla kdyby.....? kdyby byla zvíře, byla by včela, pracovitá a v ohrožení odhodlaná bodnout. Jako věc by byla křišťál, pevná v názorech, odhání negativní energii a pozitivní přivolává. Lidé se v její blízkosti cítí bezpečně.

Aleš - co by byl kdyby.....? kdyby byl zvíře, byl by tygr, okouzlující a nepodřizující se společenským konvencím. Svojí neposlušností předbíhá dobu Jako věc by byl letadlo, potřebuje být v pohybu a občas létá ve velkých výškách se svými ideály. Jako země by byl Aleš Island, neboť dokáže využít svoje zdroje, má ochranitelský instinkt a umí se poprat s nehostinnými podmínkami.